Meseterápia egy Virágtól

 2014.03.17. 10:01

Hiszel a mesékben? Tudod, hogy nemcsak elaltat, hanem fel is ébreszt? Tudod, hogy gyógyításra is képes? Nem? Elmesélem!

Gyerekkoromtól kezdve imádtam a meséket. De csak felnőttképpen találkoztam meseterápiával, mindjárt rögtön egy csapatnyi gyerek kreativitására és tisztaságára, segítő szándékára csodálkoztam rá. Kinn is voltam, benn is voltam. Néztem őket, és saját magamon belül újra gyermekké váltam. Azzá a gyermekké, aki belül mindig voltam, és aki bármikor is leemeli régi kedvenc meséit a polcról, vagy a modern meséket a DVD-k közül. 

Itt átadom a szót Virágnak, aki nemcsak író, de terapeuta is, egy kevéssé ismert módszerrel egyenesen gyereklelkünkhöz beszél:

"A mese eredetileg felnőtt műfaj volt, amelynek csak az egyik altípusaként szolgált a gyermekmese. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a falusi fonók hangulatához is hozzátartoztak a mesélések, anekdotázások, és az sem, hogy a világot meghódította a film a maga látványos, csodaszerű világával, illetve napjainkban is egyre többen emlegetik fel a felnőttek körében az igényt a mesemondásra-hallgatásra. Sőt, jó hír, hogy egyre több a hivatásos mesemondó a világban, akik fesztiválok, összejövetelek keretein belül szórakoztatják, nevelgetik felnőtt hallgatóságukat. " 


A mese tehát kell, mert a lelkünkhöz szól, a képzelet nyelvén. 

Kívánom, hogy meséljünk minden nap, magunknak, másnak. 

 

"A Mese az ember Belső Magjához vezető Út, Kapunyitás az Örökkévalóságra” (csszabovirag)
“A Mese az Emberek Szívéhez vezető Híd” (csszabovirag)"

Kicsoda Cs. Szabó Virág? Iró, önismereti tréner, és Meseterapeuta. 

http://www.fenyhordozok.hu/wordpress/mesekozpont/

 

Címkék: tanácsadás gyerek mese szolgáltatás író terapeuta extra hatékony

Boldogan, szexin, ducin

 2014.03.14. 17:15

Engem is csúfoltak gyerekkoromban. Én sem találok magamra könnyen ruhát. Egy beszólás miatt évekig nem vettem fel nőies ruhát. Tudom, mit tesz a csúfolás... Nem ezt érdemeljük sem mint nők, sem mint emberek, de főleg nem érdemeljük ezt meg mint ÉLET, hogy ennyi félig sem kinyílt virág, hervadozó élet legyen körülöttünk. 

Vékonynak tartanak, és jól vagyok a testemmel. mégis nagyon át tudom érezni sokaknak az életét, amikor Flo ír róluk. Amikor a gyerekek csúfolják egymás között, aki nem egyszálbél, amikor mindig csak a ropikra készítenek ruhát a menő üzletek, és amikor mindenki, aki nem az átlag, kilóg a sorból. 

Flo-t ismerem, és nagyon örültem annak, amikor megláttam ezt a honlapját, és az önbizalom növelő tréningjét. Ugyanis Flo gyönyörű nő! Ha több duci szépséget tud varázsolni a lányokból, asszonyokból, a testi-lelki receptjeivel, akkor szebb lesz a világ körülöttem, jókedvű emberek vesznek majd körül. 

Duciszépségek, Cserményi Csilla-Virág, azaz Flo oldala

ahol olvashatsz a beszélgetésről, tréningről, amit szakemberek segítségével tart Flo, többek között stílustanácsadással és edzéstervvel... Szerintem jó lesz :-)

FaceBook oldal - Duci-e vagy?

Itt pedig olyan fotók vannak, hogy már rájuk nézve is jól éreztem magam. Mert azt is át tudom érezni, hogy a képen szereplők nagyon-nagyon jól érzik magukat a bőrükben, ruhájukban, mosolyukkal. 

Címkék: tanácsadás szolgáltatás beszélgetés szép-jó-valódi

Mint a mesében, vannak olyan helyek, ahol minden teljesül. Általában nem szoktam sok képet berakni, de most egyszerűen nem tudok ellenállni - azt hiszem jól látszik, hogy én is el fogok látogatni egyszer élőben is erre a csoda helyre :-)

Az ő szavaival élve, ez egy "Mese felnőtteknek, akik szeretik a romantikát, és a művészetet" - de még több is, ez egy szívnek-léleknek tetsző hely, amely gyógyító szavakkal együtt elvarázsol, egész-ségessé tesz, feltölt, inspirál.

 

Ez, ami nemcsak szállás. Sőt, a szállás része csak azért van, hogy hosszabban lehessünk ezen a csodás helyen. Itt érezni, látni, inspirálódni kell.

A mesékben minden igaz. A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között. Ahogy a Kis Hercegben is olvassuk: "Jól csak a szívével lát az ember" - itt, ebben a kertben könnyű a szívünkkel, lelkünkkel nézni. 

Ugye, ilyen gyönyörű helyen könnyebb elérni, hogy elhiggyük: Mindenki saját maga felelős életéért, és igenis tud tenni magán keresztül társadalmáért is!

Pálfalvi Dorottya író, szavakkal gyógyító, művész és igazán szép-jó-valódi ember, aki szép-jó-valódi mesevilágot hozott létre. 

Vindornyalaki mesék falva

Pálfalvi Dorottya FaceBook oldala

Élhető lét FaceBook oldal, amit Dorottya szerkeszt

 

Címkék: tanácsadás mese szép szállás minőség

"Szeretnénk, ha a hagyományaink, az ősi szimbólumaink ott lennének a hétköznapi viseleteken, tárgyainkon. Úgy hisszük, hogy a magyar embernek ideje lenne végre büszkének lenni a saját gyökereire"

Oh, szívemből beszélnek, de még mennyire! Az ősi viseletek akkoriban mindennapiak voltak, az akkori önmaguk kényelmeset, de azért designosat kívánt. Megmutatták önmagukat, helyüket, vallásukat, esetleg nemzetségüket is. A mostani életben kell és lehet is hordanunk azokat a szimbólumokat, amelyek hozzánk és rólunk beszélnek. 

"aki a Nechuel alatt alkot, nem csak egy szimpla vállalkozást, hanem egy komoly szellemiséget és értékrendet is képviselhet. A Nechuel mindent átölelő fő logója a szárnyas kard: Az arkangyalok kardja, amely védelmez és összefogja az alkotás szellemét."

 

"Minden ami design, ami magyar és ami a múltunkat jelentheti vagy jelenteni fogja"

https://www.facebook.com/nechuelhagyatek 

Ui: az idézőjelbe tett mondatokat a FaceBook oldaluk bemutatkozó részében találtam.

Sajnos, hogy a honlapjuk nem elérhető - ezért is tettem ki a FaceBook oldaluk címét. 

Címkék: szép ruházat hagyományőrző

 A nap ma nekem sütött ki. És felszáradt a sár, lehet menni kirándulni. És máskor pont ott van szállás, ahol gyönyörű a kilátás. És találkozok egy régi baráttal, és pont arról beszél, amire nekem szükségem volt a továbblépésemhez. Ugye, ezek az apró csodák egyszerűen szükségesek? 

Persze van, amikor lefelé megy ez a spirál.... Nem részletezem, inkább olvass arról, mi kell ahhoz,  hogy felfelé menjen az a spirál. 

 

 

Sarkadi Krisztinát évekkel ezelőtt mint "Istennőt" ismertem meg egy Avalon szertartáson. Ahogy az élet alakult, az ő tevékenységei is változtak, de a csoda, amit magával hozott, megmaradt. A www.csodautas.com  oldalon találod a Course of Miracles magyar fordításának , a Csodák útjának tanításait, és őt, mint kísérőt. Szívemből ajánlom.

Sarkadi Krisztát a FaceBook-on itt találod meg

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Címkék: tanácsadás szolgáltatás beszélgetés személyesen ismerem szép-jó-valódi

Gátlástalan retorika

 2014.02.21. 20:11

Különleges tréningen voltam, az előadást gyakoroltuk. Videóval, felvételekkel, egymás megtapsolásával, és értékelésével. Érdekes? Nekem hihetetlen volt. Pörgős, mosolygós, élő, dinamikus, hatásos. 

Miért mentem el ide? Szeretnék jobban előadni, akár élőben, akár videón. (És ajánlották is, hálás is vagyok a barátomnak érte!)

Majd három óra megállás nélküli mosoly, magamba mélyülés, mások hallgatása, mondandójuk folytatása, izgulósorban várakozás, mikrofon szorongatása, és jól-rosszul kifejezni magam. 

Kiknek ajánlható? Aki előadást tart, vagy oktat, vagy videót készít, vagy egyszerűen csak idegességét szeretné csökkenteni emberekkel való beszélgetés esetleg interjú előtt. Majdnem mindenkinek. 

Valódi segítséget adott, a  helyzetekkel, a visszajelzéssel, jó volt az egész tréning rendszere, és nagyon kellemes volt a környezet, a hotel, az elérhetőség. Nekem extra hatékony is volt, mert egyetlen este alatt szembesültem legnagyobb félelmemmel, beazonosítottam, ki tudtam mondani, el tudtam hinni, hogy letehetem, tudtam rögtönözni, és a végén megkaptam egyik társtól azt a fontos "útravalót" is, ami a továbbfejlődési irányt is megmondja. Mit mondjak, nagyszerű volt, szerencsém volt. 

Kissé trükkös bekerülni a tréning csapatba, mert mindig az ott lévők vannak előnyben a következő tréning foglalására, és jószerével mindenki mindig jelentkezik a következőre is. 

Ajánlom, hogy iratkozz fel a hírlevélre, és ha meghirdet üresedést, csapj le a helyre. 

Manhertz József facebook oldala, valamint a  tréningoldala, www.gatlastalan.hu 

Ha nem jutsz be a tréningre, keresd az oldalon a DVD-t.

 

 

 

 

Címkék: szolgáltatás minőség tréning kipróbáltam személyesen ismerem extra hatékony

Azt gondolhatjuk, hogy ez csak egy piac. Ha jobban megnézzük, jó termékek piaca, amik szívvel-lélekkel készületek. De még annál is több. Közösség is, ahol 

Az úrihölgyek szava számít!

Innentől átadom a szót a Liliomkert Piac alapítójának, pár bekezdésre. Linkek lentebb.
"Kedves Hölgyeim! Ti tudjátok, hogy amióta Világ a világ, mi intézzük az ügyeket a férfiember gondtalan mindennapjai érdekében. Mi hozzuk a világra a gyermekeket, mi neveljük őket, mi látjuk el felnövekvő gyermekeinket testi és lelki táplálékkal, arra az útra, amelyet nekik kell maguknak bejárniuk majd.
 
 

 

Rendet kell teremtenünk a Világban, hogy visszaadjuk
 
&   a férfiember önbecsülését
&   gyerekeink jövőjét
&   a szépen terített asztal örömét
&   a finom étel becsületét
&   a tiszta szavak értékét
 
       Segítsetek!                        
 
2009. július 26. Anna napja                                                                                                     mi úrihölgyek"

 

Köszönet Harmathy Ildikónak, aki megalkotta, üzemelteti a honlapot, a piacot, a szellemi közösséget! Liliomkert piac, Balaton északi partján, Káptalantót mellett.

És Itt van a Liliomkert Piac honlapja

FONTOS, nekik, és minden kedves szép-jó-valódi teremtőnek: segítség kell, ami neked ingyen van, nekik mindent jelent. NYILVÁNOSSÁG, megosztás, ajánlás! Azért, hogy még holnap is ott lehessenek, hogy tudják, számít neked is a szívvel-lélekkel készült termék!

 

 

Címkék: közösség szolgáltatás piac zöldség tejtermék húsáru Balaton

Fogadjunk, hogy nézegettél már ilyen jó kis hobbitházakat. És abba is maradt a dolog. Kedves, aranyos, és némelyik olcsó is, de aztán?

Nekem is kellett hozzá egy ismerős honlapja, hogy megértsem, ez jóval többről szól. 

 

A földház nem földbe süllyesztett, hanem szigetelt és utána földdel bevont... Vagyis kihasználja a földréteg hőszigetelő hatását, szép is, jó is...

Amikor valaki új házát tervezi, ugyanúgy hibákat követ el, mint bármiben, amit kevésszer próbál az életében. Azt gondoljuk, hogy a mérnök megvéd a hibáktól... Pedig nem igaz. Talán a veszélyes helyzetektől igen, vagyis nem lesz rossz a szigetelés, és megfelelő lesz az érintésvédelem is, ha mérnök-művezető segíti az építkezést. De a legnagyobb "hibákat" azzal követhetjük el, hogy nem ismerjük saját magunkat. Sőt, hogy nem merünk kötöttségek nélkül álmodni.

Amit megértettem ebből a honlapból, hogy itt Marokházi Gábor és csapata már a tervezés folyamatában mellettünk áll, és segít saját családunkra, saját belső világunkra szabni a létet. Így leszí valódi igényeinkre szép és jó megoldás a lakóhely..

Amit olvastam a honlap szakrális, élő, öko ház részében, mélyen belül jó érzéssel töltött el. Természetközeli, szép, és funkcionális ház jelent meg a lelki szemeim előtt. 

Amiben csodálatos élni. 

A honlap első mondata: "A világ csak belűről változhat meg" szinte szíven ütött. Hiszen itt, a földben vagyunk, úgy érezzük magunkat, mintha részei lennénk a bolygónak, nem pedig a felületére költözöttek. És mégis van a fejünk felett ég, hála a bevilágítónak, és hatalmas ablakokkal szépen kialakított kertekre látunk. 

Volt egyszer egy könyv, Nemere István Terra című regénye, amiben hasonló házacskákról volt szó, amik beilleszkedtek, részévé váltak a természetnek. Ezt érzem, ha ilyen szép házakat látok. 

Megújulásközpont, Marokházi Gábor

 

~~~~~~~~~~~~

Címkék: természet lakóhely Budapest

Régen volt, mikor hozzá jártam hastáncolni... Akkor nem tudtam, hogy mi történik velem, de megszállt az ihlet minden egyes óra után. 

Teljesen új módon tanított. El tudnám mondani, de nem hinnéd el. 

Igazából mi motivál? Mi okoz neked örömet?

Valahogyan ő, Tara, Tamás Krisztina, a Hivatásos Múzsa meg tudja találni, és vissza tudja sugározni rád. 

Amiket őt tesz, amit ajánl, azt mind keresztül-futtatta saját 
életén. Egészséggel, tánccal, ihletadással foglalkozik Budapestieknek még közel is lesz.... 

Tara, Hivatásos Múzsa oldala

Tamás Krisztina 

tel.: 30/251-2094mail: hivatasosmuzsa@gmail.com

"A szenvedélyem, hogy megosszam a tudásom, közössé tegyem az élményeket, felébresszem másokban is önmaguk megismerésének vágyát, segítsek a hozzám fordulóknak megszabadulni a félelmeiktől és megtalálni saját létezésük csodáját, megosszam a mosolyom."

 

 

 

 

Címkék: tanácsadás szolgáltatás egészség beszélgetés Budapest személyesen ismerem szép-jó-valódi extra hatékony

Tudod, hogy hol kezdődik az elégedettséged? Magadban. És hogyan? 

Sokaknak ez a felsorolásokkal, az írásos gyakorlatokkal kezdődött. 

Én meg azt mondom, hogy a "házi feladat" megírásával. 

 

Flo-t régóta ismerem, és örültem neki, hogy egy ilyen nagyon fontos feladatot vállalt fel: boldog és elégedett nőket szeretne látni maga mellett, az "iskolájából" kikerülve. 

Ideje saját kézbe venni a boldogságunkat. Ugye? 

Ismerkedj tanfolyam nőknek

Ui: Nemcsak onleányokat képez ám, hanem lesz valami Valentin ismerkedési buli is nála!!!

 

Címkék: szolgáltatás társkeresés valódi személyesen ismerem extra hatékony