Meseterápia egy Virágtól

 2014.03.17. 10:01

Hiszel a mesékben? Tudod, hogy nemcsak elaltat, hanem fel is ébreszt? Tudod, hogy gyógyításra is képes? Nem? Elmesélem!

Gyerekkoromtól kezdve imádtam a meséket. De csak felnőttképpen találkoztam meseterápiával, mindjárt rögtön egy csapatnyi gyerek kreativitására és tisztaságára, segítő szándékára csodálkoztam rá. Kinn is voltam, benn is voltam. Néztem őket, és saját magamon belül újra gyermekké váltam. Azzá a gyermekké, aki belül mindig voltam, és aki bármikor is leemeli régi kedvenc meséit a polcról, vagy a modern meséket a DVD-k közül. 

Itt átadom a szót Virágnak, aki nemcsak író, de terapeuta is, egy kevéssé ismert módszerrel egyenesen gyereklelkünkhöz beszél:

"A mese eredetileg felnőtt műfaj volt, amelynek csak az egyik altípusaként szolgált a gyermekmese. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a falusi fonók hangulatához is hozzátartoztak a mesélések, anekdotázások, és az sem, hogy a világot meghódította a film a maga látványos, csodaszerű világával, illetve napjainkban is egyre többen emlegetik fel a felnőttek körében az igényt a mesemondásra-hallgatásra. Sőt, jó hír, hogy egyre több a hivatásos mesemondó a világban, akik fesztiválok, összejövetelek keretein belül szórakoztatják, nevelgetik felnőtt hallgatóságukat. " 


A mese tehát kell, mert a lelkünkhöz szól, a képzelet nyelvén. 

Kívánom, hogy meséljünk minden nap, magunknak, másnak. 

 

"A Mese az ember Belső Magjához vezető Út, Kapunyitás az Örökkévalóságra” (csszabovirag)
“A Mese az Emberek Szívéhez vezető Híd” (csszabovirag)"

Kicsoda Cs. Szabó Virág? Iró, önismereti tréner, és Meseterapeuta. 

http://www.fenyhordozok.hu/wordpress/mesekozpont/

 

Címkék: tanácsadás gyerek mese szolgáltatás író terapeuta extra hatékony

A bejegyzés trackback címe:

http://szep-jo-valodi.blog.hu/api/trackback/id/tr845852748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.